Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στην παραλία του Μαρτσέλο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Παναγιώτη Δημόπουλο.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαούνης, η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς, κα Εύα Ντουμανίδου, και οι εκπαιδευτικοί κα Μαρία Μησίδου και κ. Νίκος Σαρρής.

Αυτή η δράση αποφασίστηκε με σκοπό την φροντίδα του περιβάλλοντος αλλά και την οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών, καθώς και την σύνδεση του σχολικού χώρου με την τοπική κοινωνία.

Η δεντροφύτευση έγινε με την ενεργή συμμετοχή δύο τμημάτων της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς. Τα παιδιά ξεκίνησαν από το σχολείο τους, περπάτησαν μέχρι τα Λιβάδια και μέσω του μονοπατιού έφτασαν στην παραλία του Μαρτσέλο. Εκεί τους περίμεναν 25 αλμυρίκια, χορηγία από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πάρου.

Αφού ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους καλωσόρισε και τους έδωσε πληροφορίες για τα δέντρα και για τη φύτευση, χωρίστηκαν σε ζευγάρια και άρχισαν δουλειά, αφού είχαν από νωρίς το πρωί ανοιχτεί λάκκοι από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Πάρου.

Στη συνέχεια, αφού το κάθε ζευγάρι υιοθέτησε το δέντρο που φύτευσε, τοποθετήθηκαν καρτελάκια με τα ονόματά τους στα δέντρα. Έπειτα, οπλίστηκαν με ποτιστήρια και παρέλασαν χαριτωμένα για να πάνε να ποτίσουν τα νέα δέντρα. Πριν αποχωρήσουμε, οι δάσκαλοι τους μοίρασαν μεγάλες σακούλες και τα παιδιά καθάρισαν την παραλία.

Ο καιρός, ευτυχώς, ήταν καλός, τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν και για τους μεγαλύτερους, που βλέπανε το ενδιαφέρον των παιδιών, ήταν επίσης μια όμορφη εμπειρία.

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος έχει αποφασίσει και άλλες παρόμοιες δράσεις με όλα τα σχολεία του νησιού ώστε να ενισχυθεί η βιωματική μάθηση και η περιβαλλοντική ευαισθησία της νέας γενιάς.

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχου