Σχολικοί ψυχολόγοι σε πέντε δημοτικά της Πάρου

13

Πέντε δημοτικά σχολεία της Πάρου εντάχθηκαν στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το οποίο θα παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πρόκειται για το 1ο και 2ο Δημοτικό Παροικίας και τα Δημοτικά Νάουσας, Αγκαιριάς και Αρχιλόχου – Μάρπησσας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, καλωσόρισε με ενθουσιασμό την είδηση καθώς η ένταξη ψυχολόγων και των δύο βαθμίδων από το υπουργείο αποτελούσε πάγιο αίτημά της. Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου διαδραμάτισαν και οι ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων καθώς με βάσει την υπουργική απόφαση δεν λαμβανόταν υπόψη η νησιωτικότητα γι αυτό και ζητήθηκε η εξαίρεση των σχολικών μονάδων από τα καθορισμένα κριτήρια και η ένταξή τους στους πίνακες με τις προτεινόμενες ομάδες για την τοποθέτηση ψυχολόγων κλάδου ΠΕ23.

«Εμείς οι γονείς, θεωρώντας ότι ο διορισμός σχολικού ψυχολόγου θα βοηθήσει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα παιδιά στην αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων, ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη της ρύθμισης αυτής και ευχόμαστε την στήριξη και την επέκτασή της σε όλα τα σχολεία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου.