Πάρος | Ευκαιρία για δημιουργία ή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

38

Μια χρηματοδοτική ευκαιρία για να γίνει το κλειστό της Παροικίας και το αθλητικό κέντρο στη Νάουσα ή κάποια άλλη αθλητική εγκατάσταση στο νησί μας έρχεται εντός των ημερών από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να βγει στον αέρα από το Υπουργείο Εσωτερικών ένας νέος «ΦιλοΔΗΜΟΣ» συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει νέες ή και παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων.

Γίνονται μάλιστα προσπάθειες το νέο πρόγραμμα να αγγίξει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νέος «ΦιλοΔΗΜΟΣ» θα έχει ύψος ανά δήμο μέχρι 800.000 ευρώ και μπορεί να αφορά μέχρι δύο υποέργα. Θα αφορά είτε δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είτε ανακατασκευή – συντήρηση παλιών.

Εννοείται οι δήμοι που θα διεκδικήσουν, θα πρέπει να έχουν έτοιμες μελέτες στα χέρια τους.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, υπογράφει και μία προγραμματική σύμβαση για τη κατασκευή γηπέδων από το ΠΔΕ. Με το νέο πρόγραμμα που προέρχεται από τα 2,5 δις του ΕΣΠΑ που είχε υποσχεθεί ο κ. Χαρίτσης στην ΚΕΔΕ και τα οποία ήρθαν τελικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και έγιναν πρόγραμμα «ΦιλοΔΗΜΟΣ» 1, 2, 3 κ.λπ. ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι αθλητικές υποδομές ανά την Ελλάδα.

Προγραμματικό σχέδιο για την δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Αγροκήπιο Νάουσας Πάρου

Οι δύο σύλλογοι της Νάουσας Πάρου «ΑΜΕΣ Νηρέας» και «Nαϊάς» πριν από λίγες ημέρες συνέταξαν και κατέθεσαν κοινή πρόταση -προγραμματικό σχέδιο (master plan) το οποίο και δημοσιεύουμε- στο Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Αγροκήπιο Νάουσας.

Σύμφωνα λοιπόν με την κοινή πρόταση των δυο αθλητικών συλλόγων:

«Η απουσία οργανωμένων και αδειοδοτημένων χώρων άθλησης στην περιοχή της Νάουσας και στην Πάρο γενικότερα, οι αυξανόμενες ανάγκες και η έλλειψη οράματος και σχεδιασμού για την δημιουργία αθλητικών υποδομών στο νησί, αποτελούν τα κίνητρα των δύο συλλόγων για την υποβολή της παρούσας πρότασης.

Η πρόταση αφορά την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στο Αγροκήπιο Νάουσας που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο, ανοικτό κολυμβητήριο, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, αναψυκτήριο, παιδική χαρά κ.α.

Παρουσιάζεται η υφιστάμενη κατάσταση, οι σημερινές ανάγκες, καθώς και το προγραμματικό σχέδιο (master plan) όπως εκπονήθηκε από τους δύο συλλόγους της Νάουσας.

Για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση της ολοκλήρωσης του προτεινόμενου με το master plan έργου προτείνεται η συγκρότηση μικτής επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δήμου Πάρου και των δύο συλλόγων (ΝΗΡΕΑΣ | ΝΑΪΑΣ)».

 

Master plan Αγροκήπιο