Πάρος: Διεθνές σεμινάριο θεάτρου και χορού το καλοκαίρι του 2019

52

Μία μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σπουδαστές του Alexander Children’s Theatre School (ACTS) το ερχόμενο καλοκαίρι στο νησί της Πάρου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο θεάτρου και χορού που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιουλίου έως τις 18 Αυγούστου 2019, από το Διεθνές Πρόγραμμα Θεάτρου και Χορού (International Theatre & Dance Project) και ήδη το ενδιαφέρον έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία!

Στη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες (ηλικίας 16-22 ετών) θα διδαχθούν τα «μυστικά» της τέχνης από Αμερικανούς και Έλληνες επαγγελματίες και ταυτόχρονα θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού μας.

Εμπνευστής της πρωτότυπης αυτής ιδέας είναι η ελληνικής καταγωγής, Στέφανι Μαυρίδης, ιδρύτρια και διευθύντρια του ITDP η οποία εξήγησε γιατί επέλεξε την Πάρο ως σταθμό του σεμιναρίου της: «Πριν από 48 χρόνια ήρθα στην Πάρο για ένα πρόγραμμα χορού επειδή ήθελα να ξαναρχίσω να χορεύω. Ήρθα με μία νέα φλόγα και χαρά για την εμπειρία μου στην Πάρο. Δεν νομίζω ότι θα είχα ασχοληθεί πάλι με τον χορό εάν δεν ερχόμουν. Ήταν μία αναγέννηση της επιθυμίας μου μέσα από την ψυχή μου. Όταν πρωτοξεκίνησα την ιδέα του International Dance Project ήθελα να το κάνω στην Πάρο, αλλά δεν υπήρχαν οι πόροι. Τώρα υπάρχουν. Για μένα η Πάρος είναι ξεχωριστή. Διαμόρφωσε την πορεία της ζωής μου».

Να σημειωθεί ότι από το 1999, έτος ίδρυσής του, το Alexander Children’s Theatre School, με έδρα τη Μασαχουσέτη, παρουσιάζει αρκετές θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ κάθε χρόνο με τη συμμετοχή μαθητών και σπουδαστών. Μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες παρουσιάζει το γνωστό μιούζικαλ Mama Mia, η ιστορία του οποίου, ως γνωστόν, εκτυλίσσεται στην Ελλάδα!