Ο «Τηλέμαχος» φέρνει βροχές και χιόνια

37

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα (7/1/2019) με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις Βόρειους ανέμους στα πελάγη. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ακολουθεί τη «Σοφία» και θα πλήξει τη χώρα φέρει την ονομασία «Τηλέμαχος».

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το μεσημέρι της Δευτέρας φτάνουν νοτιότερα οι ξηρές και ψυχρές μάζες από τα βόρεια προκαλώντας φαινόμενα βροχοπτώσεων κυρίως πάνω από τα ανατολικά, επηρεάζοντας τη Χαλκιδική, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο καθώς επίσης και τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ταυτόχρονα, θα σημειωθεί πολύ ισχυρός παγετός τη Δευτέρα και την Τρίτη (8/1/2019) κατά τόπους στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ αναμένονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας ακόμα και στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής.

Από την Τετάρτη (9/1/2019) αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη.

Ενημερωθείτε εδώ για τα φαρμακεία που εφημερεύουν τον Ιανουάριο στην Πάρο.