Οι Ολλανδοί «ψηφίζουν» ούζο και τοπική μπύρα!

33

Το ούζο αποτελεί το Νο 1 αγαπημένο ποτό των Ολλανδών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα ενώ υψηλό ποσοστό στις προτιμήσεις τους καταλαμβάνουν και οι τοπικές μπύρες!

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα για λογαριασμό της ιστοσελίδας Griekenland.net με τη συμμετοχή 1.240 επισκεπτών, το 37% ψήφισε ως αγαπημένο ελληνικό ποτό το ούζο ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το ελληνικό κρασί με ποσοστό 12%. Το ούζο είναι προϊόν ΠΟΠ από το 2006 και έρχεται πρώτο σε προτιμήσεις μεταξύ Ολλανδών και Βέλγων τουριστών, οι οποίοι δήλωσαν ότι πολλές φορές επιλέγουν να το αγοράζουν και ως αναμνηστικό δώρο.

Στην Τρίτη θέση της σχετικής έρευνας βρέθηκαν με ποσοστό 11% το «Μεταξά» και οι ελληνικές μπύρες, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με προηγούμενα στατιστικά στοιχεία. Όπως προκύπτει, όλο και περισσότεροι Ολλανδοί τουρίστες προτιμούν τις ελληνικές μπύρες, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους τοπικούς ζυθοποιούς. Έτσι, εκτός από τις «Μύθος», «Fix» και «ΑΛΦΑ», δεν διστάζουν να επιλέξουν μία τοπική μπύρα όταν αυτή περιλαμβάνεται στον κατάλογο, όπως για παράδειγμα οι μπύρες «Levante» της Ζακύνθου, «56 isles» της Πάρου και η «ΖΕΟΣ» της Πελοποννήσου.

Από κει και πέρα, το 7% ψήφισε ως αγαπημένο ελληνικό ποτό τη ρακή, το ίδιο ποσοστό (7%) δήλωσε ότι προτιμά τη ρετσίνα, το 5% το τσίπουρο, το 4% το κουμ κουάτ και ένα ποσοστό 2% το λικέρ μαστίχας.